غذا در سوئیس

6 ماه پیش 0 دیدگاه

|| 13 غذا و خوراکی محبوب سوئیس

وقتی صحبت از خوراکی های معروف سوئیس می شود ناخودآگاه به یاد پنیر و شکلات های معروفش می افتیم. پنیرهای آب شده و شکلات های شیری! اما این دو، تنها نمونه ای از خوراکی های معروف این کشور هستند چرا که غذاهای دلچسب و خوشمزه بیشماری دارد به طوری که غذا دوستان را شیفته سبک آشپزی خودش می کند. سبکی که قدمتش به قرن ها قبل باز می گردد. اگرچه هنر آشپزی در این کشور در طول زمان تحت تاثیر فرهنگ آشپزی کشورهای همسایه مانند فرانسه، ایتالیا و آلمان قرار گرفته است، اما مطمئنا خود سوئیس متاثر از فرهنگش مهمترین نقش را در ترکیب مواد غذایی محلی برای خلق خوراکی های بی نظیرش ایفا می کند. هر منطقه از سوئیس خوراک های متنوع و مخصوص به خود را دارد که در اکثر آن ها از پنیرهای محلی، سیب زمینی و مواد اولیه ای که در دسترس کشاورزان منطقه آلپاین است، استفاده می شود. به عنوان نمونه، برن به پلاته و رستی، کانتون وله  (Valais) به راکلت و زوریخ نیز به جشنت زیلته هایش معروف است. آنچه در این میان خوراک های سوئیسی را جذاب تر می کند؛ فروش این غذاها در کنار خیابان و داخل کیوسک ها و غرفه هایی است که با عطر و بوی خوش، عاشقان غذا را به سمت خود می کشد. در نهایت نمی توان به سوئیس سفر کرد و خوراک های متفاوتش را نچشید.

فوندوی پنیر (Cheese Fondue)

طعم و مزه ی این پنیر ذوب شده بی نظیر است. بخصوص در سرمای زمستان، فوندوی گرم حسابی می چسبد! فوندو انواع مختلفی دارد ولی به طور کلی برای تهیه آن، پنیر را حرارت می دهند تا ذوب شود. سپس در داخل ظرف سرامیکی مخصوصی به نام Caquelon سرو می کنند و آن را بر روی اجاق ویژه اش می گذارند تا گرم باقی بماند. با استفاده از چنگال مخصوص می توان نان، گوشت و سبزیجات را به آن آغشته و نوش جان نمود.

فوندوی پنیر

روستی (Rösti)

سیب زمینی سرخ شده در کره از آن دست خوراکی هایی است که محبوب دل کودکان و بزرگسالان است. روستی، می تواند انتخاب مناسبی برای طرفداران سیب زمینی باشد. پیشینه این خوراک به بخش آلمانی زبان سوئیس بر می گردد که به عنوان صبحانه و در کنار سوسیس، اسفناج و یا نیمرو خورده می شود. برای تهیه روستی، سیب زمینی را رنده و با نمک و فلفل مزه دار می کنند. سپس آن را در ظرفی پر از کره سرخ می کنند. روستی شما آماده است!

روستی

راکلت (Raclette)

راکلت بدون شک یکی از لذیذترین پنیرهای سوئیسی است که از شیر تازه گاو تهیه می شود. برش های این پنیر در تابه های راکلت یا گریل رو میزی ذوب شده و به همراه تکه های کوچک سیب زمینی پخته شده، سبزیجات و گوشت سرو می شود.

راکلت

آلپرماگرونن (Älplermagronen)

در روزهای سرد زمستانی، خوردن یک غذای گرم خیلی دلچسب است مخصوصا اگر این غذا آلپرماگرونن باشد! آلپرماگرونن که به « ماکارونی چوپان » نیز معروف است، ابتدا توسط چوپانان و با استفاده از مواد اولیه ای که در مراتع آلپاین بود تهیه می شد. امروزه برای تهیه آن، پاستا را می پزند و با انواع مختلف پنیر، خامه و سیب زمینی مخلوط می کنند. این غذا را معمولا به همراه بیکن، پیاز سرخ شده و خورشت سیب سرو می کنند. سوئیسی ها و گردشگران عاشق طعم متفاوت این خوراک هستند. کافیست شما هم یکبار امتحان کنید تا عاشقش شوید!

آلپرماگرونن

زورچر جِشنت زِیلته (Zürcher Geschnetzeltes)

اگر به خوردن گوشت قرمز علاقه دارید توصیه می کنیم این خوراک را هرگز از دست ندهید. بله تلفظ آن کمی دشوار است ولی اگر به درستی طبخ شود مثل پنبه در دهان آب می شود! اصالت این غذا به بخش آلمانی زبان شهر زوریخ بر می گردد و به معنای « برش گوشت به سبک زوریخ » است. خوراک زورچر جِشنت زیلته را از برش های گوشت گوساله، قارچ، پیاز و خامه درست می کنند و در کنار روستی، برنج یا نودل میل می کنند.

زورچر جِشنت زِیلته

سوپ آرد برشته (Roasted Flour Soup)

پس از یک اسکی مهیج و برف بازی خاطره انگیز، هیچ چیز جای یک کاسه سوپ داغ را نمی گیرد. خاستگاه سوپ آرد، شهر بازل است و کره، آرد، استاک گوشت و پنیر گرویر ( Gruyere) مواد اصلی این سوپ خوشمزه هستند. این سوپ رنگ تیره ای دارد و عطر دودی اش آن را از سایر سوپ ها متمایز می کند به طوری که نمونه اش را در هیچ جای دنیا پیدا نخواهید کرد.

سوپ آرد برشته

زاپف (Zopf)

زاپف یکی از خوشمزه ترین نان های جهان است که علاوه بر طعم و مزه شکل و شمایل جالبی هم دارد. این نان که به شکل موهای بافته شده است و سبب شده تا به راحتی از سایر نان ها قابل تشخیص باشد. تاریخچه زاپف به یک رسم قدیمی باز می گردد: بیوه ها پس از مرگ همسرانشان موهای خود را می بافتند و هنگام خاکسپاری آن را کوتاه می کردند و همراه با جنازه دفنش می کردند. این نان گیسو شکل از آرد سفید، شیر، تخم مرغ و مخمر تهیه می شود و عموما در روزهای یکشنبه و برای صبحانه استفاده می شود.

زاپف

بیرچرموسلی (Bircherműesli)

صبحانه ای سالم و پر انرژی است و به کسانی که رژیم غذایی دارند توصیه می شود. این صبحانه توسط دکتر بیرچر برنر ابداع شد. او بر این باور بود که رژیم غلات، میوه و سبزیجات بهتر از رژیم های پروتئینی مبتنی بر گوشت است. بیرچیرموسلی ترکیبی از جوی دوسر، میوه، مغز آجیل، آب لیمو و شیر است و می تواند به عنوان میان وعده یا عصرانه ای سبک نیز استفاده شود.

بیرچرموسلی

برنرپلاته (Berner platte)

اگر به غذاهای گوشتی علاقه دارید، برنرپلاته را امتحان کنید. این خوراک دارای انواع گوشت و سوسیس مانند گوشت گوساله، ژامبون، بیکن دودی، گوشت گوساله دودی و دنده است که در کنار سیب زمینی و لوبیا خشک شده سرو می شود.

برنرپلاته

تارتیفلت (Tartiflette)

اگر به غذاهای پنیری علاقه دارید، حتما از این خوراک خوشمزه سوئیسی بچشید. تارتیفلت از ترکیب سیب زمینی،  بیکن دودی، پیاز، سیر، خامه و پنیر ربلوچون (Reblochon) تهیه می شود. امکان دسترسی به این غذای خوشمزه در اکثر پیست های اسکی سوئیس واقع در کوهستان زیبای آلپ وجود دارد و بعد از یک فعالیت هیجان انگیز می توان با صرف یک تارتیفلت لذیذ، انرژی از دست رفته تان را برگردانید.

تارتیفلت

ناستروت (Nusstorte)

ناستروت شیرینی هوس انگیز و دلچسبی است که به منطقه گروباندن سوئیس تعلق دارد و تقریبا در تمام شیرینی فروشی های این بخش یافت می شود. ناستروت انواع متفاوتی دارد ولی به طور کلی از خمیر تارت درست می شود و میان آن را با کارامل، کرم و مغز خرد شده (معمولا گردو) پر می کنند. این دسر مقوی با چای یا یک قهوه داغ بسیار دلنشین است.

ناستروت 

باسلر لِکرلی (Basler Leckerli)

بیسکوئیتی وسوسه انگیز که طرفداران زیادی دارد. این محبوبیت در جشن کریسمس به اوج خودش می رسد. لکر (Lecker) در زبان محلی به معنای « خوشمزه » است و انتخاب نام باسلر لکرلی کاملا شایسته اش می باشد. این بیسکوئیت ترد و خوشمزه، متشکل از موادی سالم و مغذی مانند فندق، بادام، عسل، زنجبیل و میوه است.

باسلر لِکرلی

کاراک (Carac)

کاراک دسر خوشرنگ و لعابی است که مطمئنا توجه شما را به خود جلب خواهد کرد. برای تهیه این تارت خوشمزه، ابتدا خمیر پای را آماده می کنند سپس داخلش را با یک لایه نازک گاناش شکلاتی و خامه پر می کنند و با یک لایه سبز رنگ فوندانت یا آسینگ رنگی می پوشانند. این دسر را در ابعاد مختلف تک نفره یا چند نفره می توان تهیه کرد. کاراک با یک فنجان چای یا قهوه ی تلخ، انتخاب بی نظیری است.

کاراک

بهترین تورهای اروپایی

تور فرانسه - سوئیس

تور مجارستان - اسلواکی - اتریش - چک

تور ژاپن

تور مجارستان - اسلواکی - لهستان - آلمان - چک - اتریش - اسلوونی

متن دیدگاه

کاراکتر باقی مانده:

نظرات