غذا در ژاپن

5 ماه پیش 0 دیدگاه

|| 10 غذا و خوراکی محبوب ژاپن

 ژاپن کشوری است که آشپزی بسیار غنی دارد و به عنوان یکی از بهترین های دنیا شناخته می­ شود، چنانکه می ­توانید بی ­نهایت خوراکی های متنوع و لذیذ را در آنجا تست کنید.توکیو شهری است که به طور غیر رسمی پایتخت آشپزی دنیا نام گرفته و رکورد شهرهای دیگر را از لحاظ تعداد رستوران هایی با ستاره میشلن زده است.با این حال بدلیل تنوع بالای خوراک ها در ژاپن انتخاب غذا دشوار است زیرا که از مواد غذایی متفاوت مانند سبزیجات تازه، گوشت های متنوع، خوراک های دریایی بصورت خام، پخته و گریل شده استفاده می کنند و هر منطقه و جزیره این کشور در پخت خوراکی خاص تبحر دارند. با این وجود سر آشپزان ژاپنی بر طبق « قوانین 5 گانه » در طبخ خوراک های سنتی باید تنوع و تعادل را رعایت نمایند و برای رسیدن به این منظور از 5 رنگ ( سیاه، سفید، زرد، قرمز و سبز)، 5 تکنیک پخت و پز ( خام، گریل شده، بخار پز، آب پز و سرخ شده ) و 5 چاشنی ( شور، شیرین، ترش، تلخ و اسپایسی ) استفاده کنند. به همین علت اکثر توریست ها عاشق خوراک های خوش طعم و عطر ژاپن می­ شوند که این جای هیچ تعجبی ندارد.

سوشی (Sushi)

وقتی به خوراک های ژاپنی فکر می­ کنید بی شک اولین چیزی که به ذهن شما خطور می­ کند سوشی است. این خوراک خوشمزه که البته مورد پسند افرادی با ذائقه خاص است از اینجا شهرت جهانی یافت که بعد از اصلاحات میجی ( اصلاحاتی که منجر به صنعتی شدن ژاپن شد ) در سال 1868، به امریکا صادر شد و از آن به بعد به تدریج معروف تر شد.این خوراک که بسیار قدیمی است در گذشته از نگهداری ماهی در برنج تخمیر شده درست می­ شد اما امروزه از برنجی که با سرکه طعم دار شده، ماهی یا خوراک های دریایی تازه، سبزیجات و جلبک دریایی به اشکال و راه های متفاوت تهیه می ­شود.انواع معروف سوشی عبارتند از ماکی زوشی (makizushi)، نی گیری سوشی  (nigiri sushi)، این آری زوشی (inarizushi) است. اگر علاقه مند به این سبک غذایی هستید در سفر به ژاپن یک بشقاب سوشی سفارش دهید و با چابستیک خود تکه های سوشی را به سویا سس و سس واسابی آغشته کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.

سوشی

تمپورا (Tempura)

اگر غذاهای سوخاری شده باب میل شماست، تمپورا را فراموش نکنید! تمپورا از برش های گوشت، ماهی و سبزیجات تهیه می­ شود که به خمیر مخصوص آغشته می­ گردد و در روغن فراوان سرخ می­ شود تا کاملا طلایی و برشته شود. بر خلاف انگلستان که تمپورا را فقط از ماهی و گوشت درست می­ کنند در ژاپن آن را با سخت پوستانی مثل میگو و سبزیجاتی مانند لوبیا سبز، کدو و سیب زمینی شیرین نیز آماده می­ کنند. تمپورا را می توان به تنهایی در کنار مقداری ترب رنده شده یا به همراه سوپ نودل یا یک کاسه برنج سرو نمود. البته در منطقه کانتو نزدیک به توکیو، تمپورا را به همراه سس های دیپ و در کانسای (Kansai) در نزدیکی کیوتو و اوساکا در نمک های چاشنی دار دیپ می ­کنند. 

تمپورا

یاکی توری (Yakitori)

یاکی توری خوراکیست که در ژاپن و در هنگام تماشای مسابقات ورزشی بسیار محبوب و پرطرفدار است و به طور کلی یکی از خوراکی های معروف ژاپن می ­باشد.یاکی توری به معنای « مرغ باربیکیویی » است و از تکه های مرغ شامل سینه، ران، جگر، دل و سنگدان مرغ درست می­ گردد که با نمک، سویا سس و چاشنی های مختلف آن را طعم دار می نمایند. البته یاکی توری انواع متفاوتی دارد از قبیل momo ( ران مرغ)، negima ( مرغ و پیاز)، tsukune ( کوفته های ریز تهیه شده از مرغ ). شما می­ توانید این غذا را در رستوران ها و بارهای ژاپنی به نام ایزاکایا ( izakaya) و یا سایر رستوران ها سفارش دهید و این کباب خوشمزه را بچشید.

یاکی توری

ساشی می (Sashimi)

یکی از خوراک های بحث بر انگیز ژاپنی ساشی می است که گوشت و ماهی خام را به حالت کاملا حرفه ای نازک برش می دهند و به همراه ترب ژاپنی، زنجبیل شور، واسابی و سویا سس سرو می ­کنند. این خوراک قدمت طولانی دارد و قبل از اینکه سوشی در ژاپن مرسوم شود توسط ژاپنی ها میل می ­شد. ساشی می که بصورت پخته نشده خورده می شود با سوشی کاملا تفاوت دارد از این جهت که در آن برنج به کار نمی ­رود. نکته ای که در تهیه این خوراک باید رعایت شود این است که گوشت سفید یا قرمز به کار رفته در ساشی می باید بسیار تازه باشد تا از هم از لحاظ طعم و مزه دلچسب تر و هم از لحاظ بهداشتی سالم تر باشد. شما می توانید این خوراک را در رستوران های نزدیک بندر ماهی فروشان با قیمت مناسب سفارش دهید یا اگر به دنبال جایی لوکس تر هستید در سوشی رستوران ها یا رستوران های سنتی ژاپنی با قیمتی بالاتر نوش جان کنید.

ساشی می

کاراآگه (Karaage)

خوراک ترد و کریسپی است که در آن مرغ را با سویا سس، نمک و چاشنی های مختلف مزه دار می ­نمایند، سپس به آرد آغشته و در روغن داغ و فراوان سرخ می­ کنند. ­این غذا شباهت زیادی به مرغ سرخ شده ژاپنی دارد ولی از لحاظ طعم و مزه متفاوت است که آن مدیون ادویه جات به کار رفته در تهیه آن است.کاراآگه انواع متفاوت دارد از جمله chicken nanban که در آن کاراآگه را با سس تارتار آغشته می کنند یا tebasaki که با سس شیرین و اسپایسی سرو می ­شود. پیشنهاد می کنیم که حتما این غذای خوشمزه را امتحان کنید.

کاراآگه

میسو سوپ (Miso Soup)

می سو سوپ در ژاپن بسیار محبوب است به طوری که کمتر خوراکی را می توان یافت که ژاپنی ها تا این حد عاشقش باشند.این سوپ پایه بسیاری از سوپ ها، سس ها و مرینیت های ژاپنی است و هر منطقه ژاپن دستور خاصی برای طبخ این سوپ دارد ولی به طور معمول از خمیر میسو و استاک داشی ( سوپی که از آب ماهی یا جلبک دریایی خوراکی درست می­ شود ) برای تهیه آن استفاده می­ گردد. برای اینکه این سوپ کمی پر محتوا شود می توان به آن پیاز سبز و اکامه ( نوعی جلبک دریایی ) و شیر سویا اضافه کرد.  میسو سوپ در کنار خوراک های سنتی ژاپنی، صبحانه، نهار یا شام سرو می ­شود و طعم عجیبش به افزایش مزه غذای اصلی کمک می کند. اگر به این سوپ علاقمند شدید می­ توانید از فروشگاه های ژاپنی سوپ های فوری میسو را خریداری کنید و به عنوان سوغاتی برای آشنایان خود ببرید.

میسو سوپ

گیوزا (Gyoza)

دامپلینگ های خوش طعمی هستند که به شکل هلال ماه درست می­ شوند و در اصل یک نوع خوراک چینی است که به ژاپن وارد شده است. در تهیه گیوزا از مخلوط گوشت خوک چرخ شده، کلم ، پیاز سبز و قارچ استفاده می­ گردد. سپس از دستگاه مخصوصی برای پیچیدن آن استفاده می­ نمایند و در روغن زیاد سرخ می ­کنند تا حدی که بیرون آن ترد و برشته و داخلش نرم و آبدار باشد. گیوزا را معمولا با سویا سس، روغن چیلی، سرکه و سایر سس هایی که طعم خوبی به آن دهد سرو می­ کنند.این خوراک را در رستوران های گیوزا، دکه های کنار خیابان و ایستگاه های مترو می­ توان پیدا کرد.

گیوزا

تاکویاکی (Takoyaki)

تاکویاکی یکی از خوراک های خیابانی ژاپن است که بسیار مقوی می­ باشد و به نام کوفته هشت پا یا دامپلینگ هشت پا نیز شناخته می­ شود. این خوراک که اصالتش به اوساکا برمی­ گردد هم در فستیوال ها سرو می­ کنند و هم به عنوان عصرانه میل می ­شود.در ژاپن برای طبخ این خوراک لذیذ از قالب هایی به شکل نیم کره استفاده می نمایند، داخل هر قالب را با مواد خمیری پر می­ کنند و در میان مواد یک تکه هشت پا می ­گذارند. سپس هر چند دقیقه یک بار کوفته ها را در قالب جابجا می­ کنند تا حدی که سطح رویی کوفته ها خودش را بگیرد و کاملا گرد شود. تاکویاکی معمولا به صورت 6 ، 8 یا 10 تایی به همراه سس تاکو یاکی شیرین و مقداری مایونز سرو می ­گردد.

تاکویاکی

یاکی سوبا (Yakisoba)

اگر در فستیوال تابستانه ژاپن شرکت کنید حتما این خوراک را در غرفه های موجود در محل برگزاری فستیوال خواهد دید. یاکی سوبا به معنای «سوبای پخته شده» می باشد و خود سوبا نیز یک نوع نودل است. این خوراک از ترکیب نودل سرخ شده، برش های نازک کلم پیچ، گوشت خوک، هویج، سایر سبزیجات و یک سس باربیکیویی تهیه می شود. در فستیوالی که در تابستان برگزار می­ شود این غذا در حجم وسیع درست می­ گردد ولی به طور کلی یاکی سوبا را به راحتی در منزل می توانید بپزید فقط نیاز به یک تابه وگ دارید!

یاکی سوبا

واگاشی (Wagashi)

واگاشی یکی از دسرهای بی نظیر برای اتمام وعده غذایی در ژاپن به حساب می آید و در مراسم چایی نیز حتما وجود دارد. واگاشی از شیرینی های سنتی ژاپنی است که از مواد و چاشنی های محلی در تهیه آن استفاده می­ شود.برای درست کردن واگاشی از موادی مانند موچی (برنج ژاپنی)، خمیر آنکو (anko paste)، آگار آگار، شاه بلوط و شکر استفاده می­ گردد. این شیرینی انواع مختلفی دارد از جمله دانگو ( شیرینی توپی شکلی است که با سیخ سرو می­ شود و بر روی آن شربت شکر می­ ریزند )، دایفوکو ( شیرینی گردی است که میان آن را با مواد شیرین پر می­ کنند ) و دورایاکی ( شیرینی است که به پنکیک شباهت دارد و میان آن لایه ای آنکو می­ گذارند).لذت تست کردن این شیرینی خوشمزه را از دست ندهید !

واگاشی

 

 

 

 

بهترین تورهای اروپایی

تور مجارستان - اسلواکی - اتریش - چک

تور ایتالیا

تور ژاپن

تور مجارستان - اسلواکی - لهستان - آلمان - چک - اتریش - اسلوونی

متن دیدگاه

کاراکتر باقی مانده:

نظرات

    بهترین تورها

    تور اسپانیا
    10 ماه پیش مشاهده
    تور ایتالیا
    9 ماه پیش مشاهده